27.10.2014

SAN LEO

123leoo568

San Leo on ehdottomasti toiseks kaunein paikka, missä oon Italiassa vieraillut! Lähettiin ajamaan sinne San Marinosta pitkin pikkuisia ja ei-niin-hyväkuntoisia serpentiniteitä pitkin ja jossain vaiheessa meinas jo iskee paniikki että mihinköhän hittoon navigaattori on meitä johdattamassa, kun ei näkynyt merkkiäkään asutuksesta. Kunnes yhden huipun takaa, tulosuunnasta ihan näkymättömistä paljastui pieni uskomattoman idyllinen kylä. Ainakin täällä päin Italiaa ihan jokaisen kiven ja kukkulan päällä on joku linnoitus, eikä San Leo ollut poikkeus. Kiivettiin huipulle, mut sisään olis maksanut 8€ joten päätettiin että käytetään se raha mielummin ruokaan (joka oli muuten hyvää!) Kuvat ei tee paikalle tarpeeksi oikeutta, mutta voin sanoa että jos jokus haluun kuvata ällöromanttisen laimeen elokuvan, tiedän mihin meen, sillä niiiiin kaunista. Lisäks siinä missä San Marino tulvi turisteja, pysty tuolla laskemaan ei-paikalliset kahden käden sormilla.

Tosin nyt noi kahden viikon takaiset aurinkoiset maisemat on muisto vaan, sillä Italiaan tuli syksy kuin yhdessä yössä. Vajaa viikko sitten rupes tihuttamaan ja nyt on vaan tosi kylmä. Tai no kaikki on suhteellista, lämpömittari on näyttänyt alimmillaan plus kolmeatoista, mutta jatkuva merituuli ja kosteus saa tällaisen karaistuneemmankin pohjolan asukin palelemaan.

TRANSLATION: San Leo ws definitely second beautiful place I've visit here in Italy. So small and idyllic! Now those sunny landscapes are only a memory. Autumn come to Italy like in one night and even the temperature is still around +15, wind and humidity makes also this Finnish girl feeling cold.

2 kommenttia: