11.11.2014

FIERA DI SAN MARTINO

123.13.03456

Näillä kuvilla oli kyllä kakki edellytykset epäonnistua: oli pimeetä, jäätävä väentungos ja kuvaajalla jatkuva pelontynkä selkärangassa, että hukkaan kaverit. Mutta ihan julkaisukelposia näistä kai tuli, mitä nyt vähän rakeisia. Tosiaan sunnuntaina suunnattiin Erasmus-vaihtateiden kaa viereiseen Santarchangelon kylään, jossa oli vuotuinen tapahtuma Fiera di San Martino. Jos oikein tarkkaan tiiraa ekaa kuvaa, niin voi ehkä huomata Triumphal Archin alle tapahtuman ajaksi ripustetut häränsarvet. Legendan mukaan hommahan menee niin, että jos kävelet riemukaaren alitse ja sarvet sattuu liikkumaan kannattaa sun huolestua, sillä se tarkottaa, että poika- tai tyttöystäväsi pettää sua. Muuten toi koko fiera oli sellanen ihan valtava markkinatapahtuma, löyty tivoli ja kaikkee! Siis paljon paljo suurempi kun mitä olin olettanut. Ja siinä missä Suomessa tollasista häppeningeistä löytyy lähinnä ruokaa ja rumia vaatteita, oli tuolla myynnissä ihan kaikkea mitä ihmisolento vois ikinä tarvita, niinkun vaikka uus pölynimuri. Niin ja löyty taas lisää syitä rakastaa Italiaa, maksoin punkkulasillisesta euron, mites hinnat kotipuolessa erinäisissä tapahtumissa... Ite Santarchangelo vaikutti myös söpöltä paikalta, vaikka ei siitä hirveän hyvää käsitystä tuolla saanut. Mutta, noh 3€ junaliput edestakakas, ei oo mikään mahdottoman suolainen hinta päiväretkelle ja toisaalta taittuuhan toi 10km halutessani helposti myös pyörällä.

Nyt viimepäivinä täällä on ollut meneillään vähän kaikenlaista, ei mitään muhun mitenkään liityvää, mutta kummasti on silti vaikuttanut omaankin fiilikseen. Sitten kun mukaan laskee vielä aika tasasen harmaana jatkuneen vesisateen niin täytyy sanoa, että pientä väsymystä ja syysmasennustahan täällä pukkaa. Onneksi kolmen yön jälkeen mä lähden Milanoon!

TRANSLATION: On Sunday I went to Fiera di San Martino in Santarchangelo with Erasmus people. The whole thing was huge market, much bigger than I expected. But it was kind of nice and the town also seemed cute even it was little hard to see because of darkness and sooo many people. At the moment there has been a quite lot going on and even those things don't have anything to do with me them still influence to my mood actually pretty much. Also the almost endless rain has make me feel tired. Fortunately there's only 3 nights left and I'll go to Milan! Gosh can't wait!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti