19.11.2014

MILANO I

A1A2A3A4A5A6A7A8

Tiivistettynä: Milano oli äärimmäisen pahaksi mun kukkarolle ja jalkapohjille, mutta muuten se teki äärimmäien hyvää. Oli ihanaa päästä hetkeksi miljoonakaupunkiin, uuteen paikkaan, nähdä kaikenlaista kaunista, shoppailla, syödä hyvin ja ennen kaikkea viettää aikaa mun sveitsityttön kaa! Niin ja viikonloppu oli liian lyhyt. Tosin vielä keskiviikko iltana kuumoteltiin että tuleeko siitä vieläkin lyhyempi, sillä Italiassa oli perjantaina junienyleislakko ja ainoo informaatio mitä löysin netistä englanniks väitti ettei ykskään juna kulje mihinkään 24 tuntiin. Nojoo, onneks paikallinen logiikka on aina yhtä pettämätön ja tämä valtava lakko koskikin vaan paikallisjunia ja mä pääsin ajallani perille perjantai-iltapäivänä.

Molemmilla paino matkaväsymys aika pahasti päälle joten käytiin pyörimässä vähän keskustassa ja sitten suunnattiin Navigliin (toka ja kolmas kuva) Yks mun ehdottomia lempparijuttuja Italiassa on aperitivo ja koska koko aperitivokulttuuri on syntynyt Milanossa, niin jos yhen vinkin voin antaa tohon kaupunkiin niin menkää tonne! Pointtihan on siis, että juoman hinnalla saa myös syötävää. Riminissäkin on ihan kivoja aperitivoja, mutta tuolla maksettiin 8€ cosmopolitaneista ja siihen sivuun kuulu semmonen buffetti, ettei kyllä tarvinu ruveta erikseen metsästää ruokapaikkaa. Pastaa, pizzaa, naposteltavaa oh my... Milanon yöelämään sen sijaan en osaa antaa vinkkejä koska, kaaduttiin molempina iltoina niin aikasin hotellihuoneen sänkyyn. Koska näitä kuvia Milanosta on aika kasa, teen vielä toisen postaksen. Ciao ciao!

TRANSLATION: Milan was so bad for my wallet and feet but I love it! It was so great to see my Swiss girl again, be in big city, see many beautiful things, shop and eat well. On Friday we were both tired for travelling so we just hang out in center for little bit and then went to Navigli to have an aperitivo, which is one of my definitely favorite things to do in Italy! And Navigli is the place to have an aperitivo because whole aperitivo culture is born in Milan. Anyways I have so much pictures from trip that I will make an other post too. Ciao ciao!

2 kommenttia: