6.1.2015

JOULULOMA

12.13578910111213

Loppiaisen kunniaksi katsaus mun joululomaan. Tai sen ensimmäiseen puoliskoon,  jonka vietin Suomessa. Kahden viikon sisällä oon matkustanut junalla & lentokoneella (ja myös odottanut niitä...) yhteensä rapsakat 30 tuntia, virallisesti käynyt viidessä maassa: lähtenyt Italiasta, vahtanut konetta Köpiksessä, hypännyt junaan Frankfurtissa, käytännössä siis viettänyt joulun Suomessa ja uuden vuoden Sveitsissä. Mutta voi toi kotona olo, ei sitä vaan voi edes sanoin kuvailla.Vaikka mä viihdyn täälläkin, niin kotiin palaaminen, siinä on sitä jotain. Kun kaikki on omaa, tuttua ja turvallista, Oma sänky, oma huone, oma perhe, oma äidinkieli ja ystävät, jotka on tuntenut pidenpään kuin kolme kuukautta.  Mun kahdekasaan Suomi-päivään mahtui paljon. Paljon naurua, hymyä ja rakkaita ihmisiä. Viimehetken ruokapikkujoulut, lounas lukiokavereiden kaa, tunnelmallinen jouluaatto, saunomista, pulkkailua, kavereiden näkemistä, maailman suloisin koiravauva, lumesta nauttimista, yhdet mielettömän ihanat ylioppilasjuhlat, pizza-lounas tyttöporukalla, varsin railakkaasti juhlimista ja ihan vaan perheen kanssa hengailua. There's no place like home ♥

Mutta kyllä Italiaankin palaaminen oli omalla laillaan kotiin palaaminen. Viimeset kaksi päivää lapset on roikkunut mussa ja halinut jatkuvasti ja niistä näkee että niillä on ollu ikävä. Ja olihan mullakin niitä. Vaikka suurin osa mun kavereista ei oo vielä palannut takaisin, niin tuntuu Rimini kodilta. Aurinko paistaa tuttuja katuja pitkin pyöräillessä ja Suomen & Sveitsin pakkasten jälkeen, paikallinen tammikuu +10, tuntuu ihan kun joku olis teleportannut mut kevääseen. Kelpaa.

TRANSLATION: During this Christmas holiday I have traveled about 30 hours by train and plane and visited five countries: left from Italy, changed plan in Copenhagen, jumped to train in Frankfurt so really spend Xmas in Finland and New Years Eve in Switzerland. And have to say there's no place like home. When everything is is own and comfortable. Own bed, own room, own family, own friends, own language. Words cannot describe that happiness. In eight days I did a lot. Had a last time pre-xmas party, lunch with high school friends, spend lovely Christmas Eve, enjoyed of snow, celebrated in my friends graduation and party maybe little too hard...and just spend time with my beloved ones. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti