5.3.2015

FIRENZE / FLORENCE

2.13.135
6
1
78

Nolo paljastus: ennen Italiaan tuloa, mä tosissani taisin luulla, että Firenze ja Florence on kaksi eri kaupunkia. Mutta toi paikkojen nimien kääntäminen onkin kyllä yks typerimmistä jutuista ikinä, kansainvälisessä porukassa aiheuttaa vaan sekaannuksia ja kiusallisia tilanteita. Mutta nyt mun Italian top3 on aika selvä: Rooma, Venetsia ja Firenze. Noiden järjestys taas sitten ei. Jos vaan yks pitäis lomakohteeksi valita, niin ehdottomasti Rooma, mutta en tiedä näkisisnkö itseäni asumassa siellä. Ehkä muutaman kuukauden, mutta Firenzessä milloin vaan. Se on tarpeeksi pieni ja rauhallinen, mutta yhtäaikaa tarpeeksi suuri. Sellainen kaupunki joka ottaa avosylin vastaan ja jonka kaduille haluaa vain eksyä. Yleensä musta tuntuu, että kaikki kaupunkiretket on ollut vähän puolijuoksemista, mutta tuolla oli ihana nauttia auringonsäteistä, kävellä rauhassa, pysähtyä gelatoille ja katsella auringonlaskua Toscanassa.

Yksi päivä olis varmasti riittänyt nähtävyyksien kiertämiseen, mutta koska Italiassa on aina joka kuun ensimmäinen sunnuntai kaikki museot ilmaisia, niin varattiin aikaa Uffizzissa ja Palazzo Vecchiossa käymiseen, jotka muuten ois budgetti matkaajilta varmaan jääny välistä. Niin ja sitä aikaa muuten kannattaa varata, Uffiziin jonotettiin kaksi tuntia. Mutta oli sen arvosta, nyt oon nähnyt Botticellin Venuksen syntymän ja muutenkin tuli tosi kultturelli, sivistynyt ja yleisesti hyvä fiilis. Pitäis varmaan käydä museoissa useammin. Niin ja noi lippikuvat on sunnuntailta, kun rauhaisasti käveltiin katua pitkin vailla kummempaa suuntaa ja ruvettiin kuulemaan rumpujen pärinää. Seurattiin ääntä ja päädyttiin keskelle paraatia Piazza Singnoralla missä nämä (jokseenkin erikoisesti pukeutuneet) miehet heilutti ja heitteli isoja lippuja. Googlailun jälkeenkään en tiedä mitä varten toi oli, mutta näytti ainakin aika siistiltä!

Tällähetkellä meikätyttö taas flunssailee aika tehokkaasti. Mun pienin kaitsettavani oli onnistunut nappaamaan, jonkun päiväkotipöpön ja tartti sen muhunkin. Ärsyttää kun en ole kunnolla kipeä (eli kuumeessa taju kankaalla) mutta ääntä ei lähe hirveesti, mutta nenä varmaan lähtee kohta niistämisestä irti. Tänään kävin varoiks ottamassa nieluviljelyn, kun täällä on ollut liikkeellä vaikka mitä bakteereita. Toivotaan, ettei mitään kummempaa ois, mutta pakko varmaan jättää tältä viikonlopulta sen kummemmat aktiviteetit väliin. Ärsyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti